Saturday, November 7, 2009

Другарство меѓу машко и женско?

Читав еднаш еден текст на интернет за оваа тема и ме инспирираше да чкртнам нешто и јас (абе од лично искуство па ти :D ). Значи ќе се потрудам да ве убедам дека другарство помеѓу машко и женско НЕ ПОСТОИ (се разбира доколку сте уверени во спротивното и со мали исклучоци - свака част за тие што можат да се дружат). До пред некое време јас бев од оние што веруваа во такво нешто, но се случи нешто што го промени тоа мислење (веројатно поради глобалното затоплување ЛОЛ).

Значи како прво да разјасниме нешто. Дали некогаш сте се запрашале која е разликата помеѓу другар и пријател? За некого тоа се два исти поими но верувајте не е така. Пријателот ти е “другар” само кога тој навистина има потреба од тебе. Другарот пак, не те заебава пред сите познаници затоа што не си ја опнал колешката што имала добар задник. Пријатели ти се оние кои седат со тебе по кафичи, меани, ресторани и те тупкаат по рамото се додека не ја платиш сметката… после тоа што би рекле велешани – кој те ебаа братче!

Колегите на факултет ти се исто така пријатели, кои те бараат само тогаш кога ќе им притребаш (да му дадеш некое скриптиче, да препише домашна и сл)… не верувам дека некој ќе ти се јави само да те слушне и да те праша брат добар ли си (со некои исклучоци). Е сега, другар ти е исто ѓубре како и пријател само што разликата тука е што другарот ќе ти излезе во пресрет кога ќе ти биде најпотребно, т.е нема да ти го заврти грбот и да ти рече иди шетај синко. Доста е околу ова.. мислам дека е доволно јасно што сакав да кажам.

Е сега да не бегам од контекст, да се насочам малку околу темата. Се сеќавам, имам читано еден пример некаде за другарството меѓу машко и женско кој гласи вака: Си биле Адам и Ева. И сега прашањето е што би се случило ако Адам и Ева се испијаниле и вој се обидел да ја залапа.. а Ева му вика не можам брат, многу си ми мил, ќе си го расипеме другарството. Ја се кладам дека Адам ќе и ебел се по женски список оти се знае дека Ева со тие зборови му ја збуцала корпата само не сака да му го уништи достоинството, па ај ќе си останеме другари. Што е најјакото, увек женските се оние кои тврдат дека другарството меѓу машките и женските е нешто секојдневно (затоа што тие се обично оние кои ги лепат корпите). Машките од друга страна се оние кои БИ доколку им се пружи прилика, така? Епа да бидеме реални, така е.. веројатно до хормоните е.

Секогаш има некои типчиња кои се дружат со женски постојано, и ти си викаш кој ѕвер е типов, со 5 женски се шета, а у ствари они го гледаат него како другарКА. Си го шетаат по бутици, на педикир, маникир, ташак-кир и на крај кога ќе си фатат дечко, недај боже да го сретнат на улица бидејќи се прават како да не го познаваат. ЈАКО НЕЛИ? На крај јакото типче си останува со стапчето во рака и може да си игра со него колку сака, без да ја мисли дали ќе го употреби вечер.

Дајте ми еден пример за другарство меѓу машко и женско кое траело повеќе од 6-7 години. Зборувам за другари а не за познаници, комшивката или некој од класот. НЕМА БРЕ!

Под DEFAULT, машките и женските се привлекуваат меѓу себе и нема тука што да се направи. Треба едниот од нив да е хомосексуалец па да се одржи пријателство без забуни за тоа дали јас нејзе и се допаѓам и дали мене ми станува кога ќе ја видам малку разголенка.

Другарство има тогаш кога хормоните кон таа личност ти се на OFF и кога имаш некои проблеми, таа личност ќе се нафати да ти помогне да ги решиш. Некој може се разочара од текстов, али ЈБГ..

Тенк Ју фор јуор тајм!

6 comments:

  1. Brat... zatoa se vikaat KOLEGI... da si pomagaat

    ReplyDelete
  2. Tocno. Zatoa ubavo pisuva deka ima razlika megu drugar i kolega. (so mali isklucoci) ;)

    ReplyDelete
  3. Drugarstvo pomegu masko i zensko ke ima prviot pat koga "drugarkata" slucajno ke mu rece na "drugarov" i on ke ja odbie xDDD so toa skoro i nema da se desi.Znaci ima drugarsvo ama toa go nema toj stepen kako drugarstvoto od ist pol ;)zatoa so masko(ako e masko) koga bi mozel ne veruvam deka ke mu smeta toa so se drugari za da ne napravi nesto :)))XD

    ReplyDelete
  4. Постои другарство ! Другари сме 16-17 години од кога знаеме за себе, тоа е другарство, се гледате како семејство (далеку од маж и жена). Годинава ќе правиме заедничка свадба (појаснување: два пара), па постои другарство . . . за све остало смирете хормони и не го дигајте на се што има цицковиден облик, може да е кактус !

    ReplyDelete
  5. Има ! Јас имам најдобар другар со кого сум секојдневно и никогаш ништо не се случило помеѓу нас.Ние сме најдобри другари веќе 15 години. Нешто повеќе?? :)

    ReplyDelete
  6. Пак ќе речам. Реткост е! =)

    ReplyDelete

Тука можеш да оставиш коментар поврзан со конкретната статија.